Kvalitet, etikk og ærlighet i fokus

Kvalitet, etikk og ærlighet i fokus

Berit Helgesen er teletorgets «Grand Old Lady! Kvalitet, etikk og ærlighet er viktigst for Berit, som mener at hennes styrke er å møte mennesker på deres egen arena.

Berit Helgesen har vært på teletorget siden «tidenes morgen», og spådomskunsten stortrives hun med hver dag. Som ung var det politikken som var drivkraften, men etter en alvorlig ulykke i 1993 ble hun nødt til å tenke nytt da hun måtte lære seg å snakke igjen. For noen år siden ble hun rammet av kreft. – Sykdommen satte livet mitt i perspektiv, forteller hun.

Alle som bruker teletorget til veiledning bør sette av litt tid. Når energiene først kommer, får Berit som regel masse informasjon å jobbe med, og da kommer også det som er matnyttig frem. Andre opplever i samtale med Berit er at de blir roligere etter hvert som samtalen går.

– Jeg har sterk healing i meg, også i stemmen min. Det er faktisk en helt vanlig tilbakemelding jeg pleier å få, forteller Berit, som er veldig opptatt av familie og venner, og leser gjerne ei god bok og lytter til klassisk musikk.

– Jeg er nok et menneske som er lett å glede, og jeg tror de aller fleste liker å være i selskap med meg fordi jeg har stor indre ro og ler mye. Jeg er ingen likeglad person, men har tvert imot sterke meninger om ting, så det kan kanskje være vanskelig å være likegyldig til meg, smiler den blide damen.

– Når man har vært i motvind, da blir det ikke så vanskelig å se de små gledene i livet, sier Berit. – Jeg blir også glad for ros og oppmerksomhet, det gjør vi jo alle, Ja, og så er jeg glad i lukter. Når jeg jobber med kunder på telefonen, kan jeg ta inn lukter.

Berit Helgesen.

Alvorlig ulykke
Livet til Berit ble i 1993 brått snudd på hodet. Etter en bilulykke måtte den taleføre, politisk aktive damen begynne livet sitt helt på nytt.
– Det var en tid med mye smerter. Ordene mine ble rett og slett borte, og jeg greide ikke å konsentrere meg. Jeg måtte lære meg et nytt språk fordi det ble for meg den eneste måten å lære meg å prate igjen på. Jeg stortrivdes virkelig med livet mitt, og trodde jeg hadde staket ut kursen, men det blir ikke alltid som man har planlagt, smiler Berit.

Jobben Berit har i dag, stortrives hun med, og har ikke angret en dag på at hun begynte på teletorget. Hun har en jobb der hun kan fungere optimalt og kan jobbe når det passer henne best.
– Det passer også døgnrytmen min, ler Berit hjertelig. – Jeg har aldri vært en morgenfugl. Jeg har vel vært på teletorget siden oppstarten. Selv om bilulykken var smertefull, ble det bare blåbær i forhold til kreften. Sykdommen fikk satt livet mitt i perspektiv. Jeg fant ut hva som er vesentlig i livet. Jeg ble egentlig mer «seende», og som klarsynt har det gjort meg bedre i jobben min. Det er jeg helt overbevist om. Til daglig merker jeg størst forskjell på da og nå ved at jeg i dag legger merke til blomstene i veikanten oftere enn før. Jeg lever rett og slett mer i nuet. Det er en sterk og mektig måte å leve livet på.

Flere klarsynte enn noen gang
Berit er direkte og nøye med å være ærlig i jobben sin.
– Per definisjon er jeg klarsynt. Jeg bruker god gammeldags spådomskunst i form av at jeg legger bordkort når jeg jobber på telefonen, men jeg trenger det egentlig ikke. Likevel foretrekker jeg å gjøre det på den måten. Jeg vet at det er mange som bruker tarotkort, men det blir ikke riktig for meg. Det som er viktig å vite om måten jeg jobber på, er at jeg ikke snakker noen etter munnen. For meg er en spade en spade, selv om den er tung.

Berit snakker like rolig som før, og hun hisser seg ikke opp selv om hun snakker om noe hun ikke liker.
– Bransjen jeg jobber i er tøff, fortsetter hun. – Jeg liker ikke de useriøse aktørene, og jeg har opp gjennom årene sagt min mening om det. Jeg har lært meg å begrense uttalelsene, men jeg setter et spørsmålstegn ved at «halve Norge» plutselig er blitt klarsynte. Men, legger hun til, det er kommet et generasjonsskifte i bransjen, så det er mange hun ikke kjenner til.
– Det er også mange seriøse aktører der ute. Hver og en må kjenne på seg selv hvem de trives best med å bruke, smiler hun.

– Jeg har forresten veldig sans for hvordan Marcello Haugen gjorde det. Han profilerte seg ikke, noe som selvfølgelig ikke var nødvendig etter hvert. Han holdt seg tilbake, men folk kom til ham likevel for å få hjelp. Han behøvde rett og slett ikke å profilere seg selv.

Berit har også prøvd å rense hus, og hun synes opplevelsen var svært interessant.
– Første gangen jeg prøvde, ble jeg svært overrasket over hvor mye jeg kjente og fornemmet i huset. Dette er noe jeg kommer til å gjøre mer dersom anledningen byr seg, avslutter hun.

Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.

Teletorgnummer

829 95 333

(Kr 29,90 pr.min)

Forhåndsbetaling

21 05 86 33

(Kr 26,90 pr.min)